Satelliet + Buien/onweerradar
Bron: Weerslag
Temperatuur
Bron: Weerslag
Windkracht (bft)
Bron: Weerslag
Pollenverwachting
Weer van vandaag 23 Juli 2018
Waarschuwing: Code geel: Aanhoudende hitte, Nationaal Hitteplan geactiveerd
weerkaart codekaart codekaart codekaart
laatste update:19:15uur (Bron: KNMI)
Vandaag en morgen
Zonnige perioden, warm en droog

Zonnige perioden en droog. Landinwaarts zijn er ook enkele kleine stapelwolken. De middagtemperaturen liggen tussen 25 graden op de Wadden en 30 graden in het zuidoosten. Er waait een zwakke west tot noordwestelijke wind.

In de nacht naar Dinsdag zijn er brede opklaringen. Bij een zwakke, veranderlijke wind komen de minimale temperaturen uit rond 17 graden, in stedelijke gebieden wordt het niet koeler dan 20 graden.

Dinsdag schijnt de zon uitbundig, al ontstaan er landinwaarts opnieuw stapelwolken. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 27 graden op de Wadden tot 33 graden in het zuiden en oosten. In de middag steekt in de kustgebieden een verkoelende zeewind op. Verder staat er een zwakke, veranderlijke wind.


Weersvoorspelling
Weersverwachting komende 5 dagen
Tropisch warm met landinwaarts maximale temperaturen tussen 30 en 36 graden, zonnige perioden en recorddroogte. De minima komen op veel plaatsen niet meer beneden de 20 graden. In stedelijke gebieden liggen de temperaturen zowel overdag als `s nachts nog enkele graden hoger. Aan de kust is er in de tweede helft van de middag kans op iets lagere temperaturen door wind van zee. Vanaf zaterdag toenemende kans op regen en/of onweer en zondag minder heet.