Satelliet + Buien/onweerradar
Bron: Weerslag
Temperatuur
Bron: Weerslag
Windkracht (bft)
Bron: Weerslag
Zicht
Bron: Weerplaza
Weer van vandaag 20 Juni 2018
laatste update:01:30uur (Bron: KNMI)
Vandaag en morgen
Wolkenvelden, overdag van het zuiden uit zonnig en warm. Donderdag koel.

Er zijn vannacht wolkenvelden en het blijft vrijwel overal droog. In het westelijk kustgebied is er in de loop van de nacht kans op mist van zee. De minimumtemperatuur ligt omstreeks 15 graden. De zwakke tot matige wind komt uit het westen tot zuidwesten en draait geleidelijk naar zuid tot zuidwest.

Overdag zijn er met name in de ochtend nog wolkenvelden aanwezig. In het westelijk kustgebied is er kans op laaghangende bewolking of mist van zee. In de loop van de dag wordt het van het zuiden uit zonnig met landinwaarts nog enkele stapelwolken. In de avond neemt in het noordwesten de bewolking toe en daar kan het later in de avond gaan regenen. Elders blijft het droog. De middagtemperatuur varieert van 21 graden aan zee tot 28 graden plaatselijk in het zuidoosten. De zuidwestelijke, later westelijke wind is landinwaarts matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, mogelijk krachtig.

In de nacht naar Donderdag raakt het van het noordwesten uit bewolkt en gaat het af en toe regenen. In het zuidoosten blijft het tot de ochtend nog droog met brede opklaringen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 13 graden op de Wadden tot 16 graden in het zuiden. De zwakke tot matige wind is eerst westelijk. In de loop van de nacht draait de wind in de noordwestelijke helft van het land naar noordwest.

Donderdag overdag is er een afwisseling van zon en wolkenvelden. Vooral in de ochtend komen er enkele buien voor, in de middag en avond heeft met name het noorden nog met enkele buien of af en toe regen te maken. Het is beduidend koeler dan de afgelopen dagen met middagtemperaturen die uiteenlopen van 15 graden op de Wadden tot 19 graden in het zuidoosten. De noordwestelijke wind is matig tot vrij krachtig, in de kustgebieden krachtig, wat het voor het gevoel fris maakt.


Weersvoorspelling
Weersverwachting komende 5 dagen
Perioden met zon. De eerste dagen koel met vooral donderdag kans op een bui. Na zaterdag waarschijnlijk oplopende temperaturen.