Satelliet + Buien/onweerradar
Bron: Weerslag
Temperatuur
Bron: Weerslag
Gevoelstemperatuur
Bron: Weerplaza
Weer van vandaag 20 October 2018
Waarschuwing: Code geel: Mistbanken in het westen en in Overijssel
weerkaart codekaart codekaart codekaart
laatste update:01:45uur (Bron: KNMI)
Vandaag en morgen
Vannacht enkele mistbanken . Overdag zon, in de noordelijke helft wolken

Er zijn opklaringen, maar vooral in het noorden en zuidoosten ook enkele wolkenvelden. Verspreid over het land komen er mistbanken voor, die lokaal verkeersbelemmerend kunnen zijn. De minimale temperaturen lopen uiteen van 0 graden in het noorden en oosten tot 7 graden aan zee. Aan de grond kan het lokaal vriezen. Er staat een zwakke wind uit uiteenlopende richtingen. In het Waddengebied staat een matige wind uit zuidwest tot west.

Overdag lossen de mistbanken vrij snel op en komen er in de noordelijke helft wolkenvelden voor. Regen wordt daar niet of nauwelijks uit verwacht. In het zuiden verloopt de dag vrij zonnig. Het wordt ongeveer 15 graden. Er staat een zwakke, aan zee matige westenwind. In het zuiden komt de wind uit veranderlijke richtingen.

In de nacht naar Zondag zijn er in het zuiden brede opklaringen, met kans op vorming van enkele mistbanken . Elders blijven er wolkenvelden aanwezig. De minimale temperaturen lopen uiteen van 2 graden in het zuiden tot 12 graden op de Wadden. Er staat een zwakke, aan zee en op het IJsselmeer matige zuidwestenwind.

Zondag overdag zijn er vooral in het noorden en midden wolkenvelden, in het zuiden is er waarschijnlijk ook ruimte voor de zon. In de loop van de avond wordt de bewolking in het noordwesten dikker en kan daar lichte regen gaan vallen. Het wordt ongeveer 16 graden. De zuidwestenwind is zwak, in het noorden en noordwesten matig. In het zuidoosten is de wind zwak en variabel.


Weersvoorspelling
Weersverwachting komende 5 dagen
Aanvankelijk rustig en droogweer met perioden met zon. Vanaf dinsdag overgang naar een licht wisselvallig weertype met meer bewolking, iets meer wind en kans op wat regen. Middagtemperaturen rond de langjaargemiddelde waarden van 13 à 14 graden.