Satelliet + Buien/onweerradar
Bron: Weerslag
Temperatuur
Bron: Weerslag
Gevoelstemperatuur
Bron: Weerplaza
Zicht
Bron: Weerplaza
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
Tien doden door overstromingen in Griekenland
Jeroen
Tien doden door overstromingen in Griekenland

Als gevolg van zware regenval en grote overstromingen in de omgeving van de Griekse hoofdstad Athene, zijn woensdag zeker tien mensen om het leven gekomen.

media.nu.nl/m/jddxsqtarycl_wd640.jpg/tien-doden-overstromingen-in-griekenland.jpg
Foto: AFP

Eerder op de dag spraken verschillende hulpdiensten al van dodelijke slachtoffers. Rond 15.00 uur kwam het Griekse ministerie van Volksgezondheid met de bevestiging dat er inderdaad tien mensen om het leven zijn gekomen. Mogelijk loopt dit aantal nog verder op.

De overstromingen, die hoofdzakelijk plaatsvonden in de omgeving ten noordwesten van de hoofdstad Athene, kwamen zeer plotseling. Veel mensen konden hun woningen en auto's niet meer verlaten toen de grote stromen water enkele plaatsen overspoelden. Onder andere de dorpen Nedra en Nea Peramos werden zwaar getroffen.

Wegen in het dorp Nea Peramos, veranderden in snelstromende modderstromen, lieten tv-beelden zien. "Praktisch de hele stad Nea Peramos is overstroomd", vertelde burgemeester Grigoris Stamoulis aan Antenna TV. "Ik denk niet dat we ooit eerder zo'n overstroming hebben gezien."

Ook in andere delen van Griekenland hebben inwoners last van zware regenval.

Bron: www.nu.nl
Met een zomerwervelwind, is het weer ons goed gezind.
 
Spring naar forum: