Weer en Wind: Nieuwe tropische storm Katia vormt zich voor kust van Mexico
 
 
 
 
 
Bezoeker Status
 4,278,448 unieke bezoekers
 
» Gasten online: 26
» Leden online: 25
 
Satelliet + Buien/onweerradar
Bron: Weerslag
Zicht
Bron: Weerplaza
Temperatuur
Bron: Weerslag
Windkracht (bft)
Bron: Weerslag
Onderwerp bekijken
Weer en Wind » Weer algemeen » Wind en storm
 Onderwerp afdrukken
Nieuwe tropische storm Katia vormt zich voor kust van Mexico
Jeroen
Nieuwe tropische storm Katia vormt zich voor kust van Mexico

Orkaan Irma is nog bezig aan een verwoestende rit richting VS en de tropische storm Jose is nog niet gaan liggen, en voor de kust van Mexico heeft zich al een nieuwe tropische storm gevormd: Katia. Dat meldt het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC).

static0.hln.be/static/photo/2017/16/6/11/20170906175149/media_xll_9990311.jpg
© Twitter.

Katia heeft zich gevormd in de Atlantische Oceaan, op 165 kilometer ten oosten van de haven van Tampico in Mexico. De tropische storm verplaatst zich aan een snelheid van 4 kilometer per uur richting zuidoosten, met windsnelheden tot 65 kilometer per uur. Katia zal de komende 48 uur normaal gezien in kracht toenemen, maar het NHC kan nog niet zeggen of de tropische storm ook kan transformeren in een orkaan. "Volgens onze berekeningen zou het centrum van de storm tot vrijdagochtend in de buurt van Mexico blijven", meldt het NHC.

Jose
De tropische storm Jose bevindt zich intussen op 2.000 kilometer ten oosten van de Antillen. Hij is op weg naar de Caraïben. Het NHC verwacht dat Jose zich vandaag ontwikkelt tot een orkaan van de eerste of tweede categorie, met windsnelheden van 120 tot 170 kilometer per uur. Volgens verwachtingen van het NHC kan José zaterdag langs de Bovenwindse Eilanden schampen.

Orkaan Irma heeft vandaag al schade aangericht in het Caraïbisch gebied en begeeft zich nu richting Florida. Daar heeft gouverneur Rick Scott de inwoners gewaarschuwd dat de orkaan de zwaarste kan worden die de regio ooit heeft getroffen. Irma is een orkaan van de zwaarste categorie met windsnelheden tot 295 kilometer per uur en geldt als de krachtigste orkaan die ooit boven de Atlantische Oceaan werd geregistreerd.

Bron: www.hln.be
Met een zomerwervelwind, is het weer ons goed gezind.
 
Spring naar forum: