Satelliet + Buien/onweerradar
Bron: Weerslag
Temperatuur
Bron: Weerslag
Gevoelstemperatuur
Bron: Weerplaza
Zicht
Bron: Weerplaza
Onderwerp bekijken
Weer en Wind » Weer algemeen » Algemeen weernieuws
 Onderwerp afdrukken
Berichgeving herfst 2017
Jeroen
Donderdag laatste nazomerdag voor herfst echt begint

Het blijft morgennamiddag meestal droog, maar her en der kan nog wat motregen vallen. De maxima liggen tussen 16 en 20 graden. Dat meldt het KMI. De bewolking blijft aanwezig in de nacht van vandaag op morgen, en ook dan kan er links of rechts wat gemiezer vallen. De minima schommelen tussen de 12 en 16 graden.

static0.hln.be/static/photo/2017/9/7/3/20170904062437/media_xll_9984243.jpg
© Thinkstock.

De dag begint morgen droog maar bewolkt. Plaatselijk kan er in de loop van de dag lichte regen vallen. Het wordt iets warmer, met maxima tussen 19 en 24 graden. Ook in de nacht naar woensdag blijft veel bewolking aanwezig en kan plaatselijk wat lichte regen vallen.

Een Atlantische depressie in de buurt van IJsland zorgt woensdag voor wisselvallig en winderig weer, met vooral in het eerste deel van de dag een aantal buien. Na de middag komen er weer meer opklaringen en wordt het vanaf het westen ook droger. Het is wel fris, met maxima van 13 tot 15 graden in de Ardennen en 16 tot 18 graden elders in het land.

Donderdag zorgt een zwakke wig van hoge luchtdruk tijdelijk voor wat rustiger weer, met minder buien en meer opklaringen. De maxima liggen tussen de 15 en 20 graden. In de loop van de avond en nacht trekt de wind opnieuw aan uit het zuidwesten, en gaat het regenen.

Vrijdag en zaterdag teisteren wind, regen en buien onze streken. Vrijdag is het zwaarbewolkt en kan het langdurig en soms hevig regenen, en zaterdagochtend trekt nog een regenzone voorbij. Daarna krijgen we nog een aantal buien te verwerken. De temperaturen schommelen tussen de 13 en 18 graden. Vanaf zondag krijgen we echt herfstweer.

Bron: www.hln.be
Met een zomerwervelwind, is het weer ons goed gezind.
 
Jeroen
Regenbuien zorgen voor wateroverlast bij station Zuid

De zware regenbuien hebben er vrijdag voor gezorgd dat de begane grond van station Zuid in Amsterdam is ondergelopen.

media.nu.nl/m/467x5irakwzj_wd640.jpg/regenbuien-zorgen-wateroverlast-bij-station-zuid.jpg
Foto: NU.nl/Puck Guldemond

Op beelden is te zien dat het water niet goed afgevoerd wordt, en reizigers zich noodgedwongen een weg banen door het water. De brandweer meldt aan NU.nl dat ze al meldingen hadden gehad over wateroverlast op het station, maar vooralsnog is de overlast niet erg genoeg om te pompen.

In andere delen van Amsterdam valt de wateroverlast mee. Volgens vervoersbedrijf GVB hebben tram- en buslijnen door de hele stad wel last van alle neerslag. De vertragingen lopen op tot 15 minuten.

media.nu.nl/m/6igxcevabhx3_wd640.jpg

Door de regenbuien staan er ook enkele files rondom Amsterdam. Op de A4 bij Amsterdam-Sloten is een rijstrook dicht door een ongeluk. Reizigers moeten hier rekening houden met vertraging. Ook op de A10 bij Duivendrecht is een ongeluk gebeurd, dit zorgt voor drie kilometer file. Twee rijstroken zijn hier dicht.

Weer
De VID verwacht dat er vrijdag lange files komen te staan door het weer, en raadt automobilisten aan 'de juiste verlichting te voeren'.

Het blijft vrijdag, en ook zaterdag, een groot gedeelte van de dag regenen. De maximumtemperatuur zal niet boven de 17 graden komen.

Bron: www.nu.nl
Met een zomerwervelwind, is het weer ons goed gezind.
 
Jeroen
Regen leidt tot drukste vrijdagmiddagspits van het jaar

De regen heeft geleid tot een extra drukke avondspits. Om 17.35 telde de VID een totaal van 350 kilometer file op de Nederlandse snelwegen. Daarmee was het de drukste vrijdagmiddagspits van het jaar tot nu toe. De ANWB telde op alle wegen files met een totale lengte van meer dan 600 kilometer.

nos.nl/data/image/2017/09/08/415857/xxl.jpg
De A12 van Utrecht naar Den Haag ANP

Vooral in een brede strook rond de lijn Rotterdam - Arnhem waren de files lang. Daar viel dan ook de meeste regen. Het regenfront trok langzaam van west naar oost over Midden- en Zuid-Nederland.

Er waren ook veel aanrijdingen. In Limburg waren er twee ongelukken op de A76 vanaf de grens naar Heerlen. Bij Utrecht gebeurde een ongeluk op de A12 richting Arnhem waardoor de verbindingsweg naar de A2 richting het noorden afgesloten was.

Ook op de N261 naar de Efteling stond aan het eind van de middag een file. Het Rode Kruis heeft daar een evenement.

Bron: nos.nl
Met een zomerwervelwind, is het weer ons goed gezind.
 
Jeroen
Flinke regenval dus zware spits voor de boeg

Het wordt de komende uren een natte boel in ons land. Op veel plekken in het land regende het rond het middaguur al flink, vooral in het westen. De regen houdt voorlopig nog wel even aan, waardoor de avondspits rekening moet houden met extra vertraging.

i63.tinypic.com/2qx40tx.jpg
De afgelopen weken stond het verkeer rondom Amsterdam al extra onder druk doordat de A10 West tijdelijk is afgesloten voor groot onderhoud. © anp

Met een middagtemperatuur van 14 of 15 graden is het vrij koel voor de tijd van het jaar. Er waait een westelijke wind, die landinwaarts matig is maar bij zee vrij hard.

De buien nemen in de loop van de avond af, als ze naar het zuiden trekken, meldt WeerPlaza. Morgen wordt het beter: er zijn minder buien en de wind blijft rustig. Het wordt dan zo'n 16 graden. In het weekend zijn de nachten koud, maar de zaterdag begint zonnig. Verder is het licht wisselvallig, schijnt geregeld de zon maar blijven we kans houden op een bui.

De VID meldt dat zij zich opmaken voor een zeer drukke donderdagavondspits. Door regen is de kans op ongelukken groter en groeien files sneller aan, dus zijn de dagelijkse files langer dan gebruikelijk. 'Daarbij is donderdag altijd een van de drukste dagen van de week op de weg, dus vertrek op tijd als je ergens moet zijn.'

Bron: www.ad.nl
Met een zomerwervelwind, is het weer ons goed gezind.
 
Jeroen
Vroege avondspits door regenachtig weer

Door het regenachtige weer is het donderdag al vroeg druk op de wegen. Om 16.15 uur staat er al 160 kilometer file. Normaal staat op dat tijdstip 40 tot 50 kilometer.

media.nu.nl/m/2izx861afasa_wd640.jpg/vroege-avondspits-regenachtig-weer.jpg
Foto: ANP

De Verkeersinformatiedienst (VID) verwacht daarnaast rond 17.15 uur, als de eerste forenzen op de weg gaan, een "explosieve" groei van de totale filelengte, met als gevolg een van de zwaarste avondspitsen van het jaar.

Rond 14:30 uur ontstonden al de eerste dagelijkse files. Dat is uitzonderlijk vroeg.

Vooral in de kustprovincies valt veel regen.

De A4 is bij het Brabantse Steenbergen afgesloten in zuidelijke richting. Er staat te veel water op de weg en daardoor is een ongeluk gebeurd, meldt de VID.

Bron: www.nu.nl
Met een zomerwervelwind, is het weer ons goed gezind.
 
jerry
Zware avondspits door regenweer: wegen rond Antwerpen en Brussel helemaal strop

Ten noorden van Antwerpen is de aansluiting van de A12 vanuit Antwerpen naar de R2 richting Beveren sinds 15 uur volledig afgesloten. Twee vrachtwagens gingen aan het slippen in het hevige regenweer. Eén vrachtwagen ging de middenberm in en werd opgetild. De andere vrachtwagen staat in schaar en verspert de hele rijbaan. De autosnelweg werd volledig afgesloten en vooral het havenverkeer ondervindt heel wat hinder. De takelwerkzaamheden zullen allicht nog een hele tijd duren.

static2.hln.be/static/photo/2017/16/8/5/20170914175406/media_xll_10008095.jpg

Op het knooppunt van de A12 ging een vrachtwagen aan het slippen. Hij belandde met zijn neus in de berm. © Marc De Roeck.

Het verkeer dat vanuit Antwerpen richting Liefkenshoektunnel en Beveren wil, moet op de A12 verder rijden tot in Stabroek, om daar de afrit te nemen en te keren richting R2. Het is op die A12 al aanschuiven vanaf Hoevenen. Ook op de Antwerpse ring richting Nederland is er sprake van een zware avondspits: aan het knooppunt Antwerpen-Noord is één rijstrook dicht door wateroverlast.

Bron:www.hln.be/
 
Jeroen
Nazomer dankzij orkaan Ophelia

De nazomer die we dit weekend mogen verwachten is een gevolg van orkaan Ophelia. De orkaan van de eerste categorie zal een golf van warme, subtropische lucht naar ons sturen. “Onze nazomer krijgt dat extra duwtje door de orkaan”, vertelt VTM-weervrouw Jill Peeters. “Toch zullen we amper iets van orkaan Ophelia voelen. Ik verwacht geen grote schade eens de orkaan bij ons aan land gaat.”

static4.nieuws.medialaancdn.be/sites/nieuws.vtm.be/files/styles/larger/public/article/image/2017/10/nazomer.jpg

“Doorgaans krijgen wij hier in de herfst een 'instroom' van warme, zuidelijke lucht - en dus een nazomertje - nadat een orkaan over de VS trok”, vertelt Peeters. “Zo zien we wel vaker de restanten van een orkaan of tropische storm - meegesleurd door de straalstroom - de oceaan oversteken. Als die restanten bij ons aankomen, krijgen wij dan of een herfststorm, of toch wel een paar dagen nat en zwaar bewolkt weer. Maar voordat die restanten toekomen, zitten we wel in een 'push' van warme, van oorsprong subtropische lucht. Dit weekend krijgen we temperaturen van ruim twintig graden.”

Ierland en Schotland
Volgens de modellen van het Nationaal Orkaan Centrum (NHC) zal Ophelia dit weekend langs de Portugese Azoren trekken, waar hevige regenbuien worden voorspeld, alvorens ze voorbij de kusten van Noord-Spanje raast. Uiteindelijk zal Ophelia wat in kracht afnemen wanneer de storm begin volgende week het westen van Ierland aandoet.

“Ophelia zal haar koers verder zetten richting Schotland”, vertelt Jill Peeters. “Daar zal die voor veel wind en regen zorgen. Dat hebben ze daar nog wel meegemaakt maar het is toch vrij uitzonderlijk”, besluit Peeters.

De route en de omvang van Ophelia kan de komende dagen wel nog veranderen.

Bron: nieuws.vtm.be
Met een zomerwervelwind, is het weer ons goed gezind.
 
Jeroen
Prachtig weer zorgt voor drukte op wegen richting strand

Mogelijk vandaag maar zeker morgen gaan er weerrecords sneuvelen. Het wordt namelijk zomers warm. Op de wegen richting het strand is het vandaag dan ook druk. Veel mensen hebben besloten het strand op te zoeken, maar velen komen voordat ze op de plek van bestemming aankomen volgens de Verkeersinformatiedienst (VID) in files terecht.

i66.tinypic.com/13yqp74.jpg

Zo staat er al de hele dag file op de N201 richting Zandvoort en ook richting Castricum is het druk op de weg. Ook op de N57 en de N59 staan files. Verder is volgens de VID sprake van file op de A58 richting Goes. Daar vinden momenteel ook werkzaamheden plaats.

Richting de Efteling was het ook al vroeg druk. Zo ontstond er rond 10.00 uur al een file op de N261 in beide richtingen bij Kaatsheuvel.

Zonnig
Volgens Weerplaza schijnt vandaag vrijwel overal de zon. Het wordt bijzonder warm met maxima van 20 in het noorden van het land tot 24 graden in het zuiden. De zuidelijke wind die alle warmte onze kant opblaast waait zwak of matig met een windkracht van 2 tot 4.

i64.tinypic.com/34r7ojm.jpg

Dat de lucht zo warm is hebben we te danken aan het samenspel tussen tropische orkaan Ophelia die Ierland nadert en een groot hogedrukgebied boven Europa. ‘Tussen deze twee systemen is vanuit Marokko en Algerije een snelweg van subtropische lucht ontstaan waardoor de atmosfeer in onze omgeving opwarmt tot bijzonder hoge temperaturen’. Als gevolg hiervan zullen vele KNMI-meetpunten nieuwe dagrecords realiseren.

Scherp record
Of dat vandaag al het geval is, dat is nog de vraag. Het Nederlandse warmterecord van 15 oktober is volgens het weerbureau scherp, met 24,9 graden in Eindhoven in 1990. Hoewel het prachtig weer wordt, halen we die temperatuur waarschijnlijk net niet. Volgens weerman Michiel Severin bestaat er een kans dat sommige van de 32 meetbureaus wel een dagrecord kunnen bijschrijven. ,,In Ell, halverwege Limburg, staat het record van 15 oktober bijvoorbeeld op 22,6 graden. Dus daar zou het vandaag wel eens kunnen gebeuren."

Morgen zullen volgens Weerplaza zeker datumrecords sneuvelen. Dan wordt het 's middags vrij zonnig en zeer warm: 22 tot lokaal zelfs 26 graden. In veel regio's wordt het dan de warmste 16 oktober sinds de start van de metingen. Het datumrecord voor 16 oktober (morgen) is 24,2 graden, gemeten in Maastricht in 1949.

De verwachting is zelfs dat alle 32 meetpunten in Nederland morgen hun record verbeteren. Het zijn ongekende temperaturen voor de tijd van het jaar. De gemiddelde temperatuur ligt deze dagen meestal 10 graden lager.

Bron: www.ad.nl
Met een zomerwervelwind, is het weer ons goed gezind.
 
Jeroen
Warmste 15 oktober ooit gemeten

Vandaag is het tussen de 23 en de 24 graden Celsius en dat is een record. Nog nooit was het op een 15 oktober zo warm als vandaag. Het vorige dagrecord dateert van 1990, toen was het op deze dag 22 graden.

static3.nieuws.medialaancdn.be/sites/nieuws.vtm.be/files/styles/larger/public/article/image/2017/10/pexels-photo-290617.jpg

Morgen wordt het hoogstwaarschijnlijk even warm in Ukkel, waar het gemeten wordt. En ook dat is een record, want het vorige dagrecord dateert van 1949 toen het 22,4 graden warm was.

"Als het morgen 25 graden of meer wordt, zal het nóg een groter record breken", zegt VTM-weerman David Dehenauw. "Het is nog nooit boven de 25 graden Celsius geweest in de tweede helft van oktober. Dat zou alle records breken."

Die 23 à 24 graden is beduidend warmer dan gewoonlijk. Gemiddeld gezien is het op een 15 oktober zo'n 15 graden.

Bron: nieuws.vtm.be
Met een zomerwervelwind, is het weer ons goed gezind.
 
Jeroen
Storm teistert Europa: vier doden, stroomuitval en treinverkeer plat

De harde wind is in Nederland inmiddels afgenomen, maar Midden-Europa is vandaag flink getroffen door een storm. In Polen en Tsjechië zijn in totaal vier mensen overleden door de storm. Duizenden huishoudens kwamen zonder stroom te zitten.

www.rtlnieuws.nl/sites/default/files/styles/landscape_2/public/content/images/2017/10/29/storm_duitsland_afp.jpg
Stormschade in Duitsland. © AFP

In Duitsland is het treinverkeer behoorlijk ontregeld. De Duitse spoorwegen hebben de treinen op meerdere trajecten in Noord- en Midden-Duitsland stilgelegd. Zo zijn onder meer Hamburg, Berlijn en Leipzig niet meer via trein bereikbaar.

Noodtoestand Berlijn
In Berlijn is de noodtoestand uitgeroepen door de brandweer vanwege de vele meldingen van stormschade in de stad. Alle vrijwillige brandweerlieden zijn opgetrommeld om te helpen. Een persoon is zwaargewond geraakt.

Een voetbalwedstrijd in Dresden tussen Dynamo Dresden en Eintracht Braunschweig werd 2,5 uur uitgesteld vanwege de storm, die door de oosterburen inmiddels Herwart wordt genoemd.

www.rtlnieuws.nl/sites/default/files/styles/inline_large/public/content/images/2017/10/29/tsjechische_dierentuin_praag_stormschade_2.jpg
Foto's van de stormschade in de dierentuin van Praag. Foto: Zoo Praha.

Doden door vallende bomen
In Tsjechië en Polen is de schade nog groter. In beide landen kwamen twee mensen om doordat bomen op hen vielen, melden media daar. Het autoverkeer en het treinverkeer zijn ernstig ontregeld. Bovendien zijn door stormschade aan voorzieningen duizenden huishoudens in Polen en Tsjechië afgesloten van stroom.

In de Tsjechische hoofdstad Praag is de dierentuin gesloten. Ook daar is schade aangericht door windstoten. Dieren bleven ongedeerd en de materiële schade is nog te overzien, meldt de dierentuin.

www.rtlnieuws.nl
Met een zomerwervelwind, is het weer ons goed gezind.
 
Jeroen
Hevige hagelbuien zetten straten blank in West-Vlaanderen

In West-Vlaanderen hebben stevige hagelbuien in enkele gemeenten straten onder water gezet. Op beelden die bewoners op sociale media plaatsten, is te zien hoe sommige wegen volledig wit zijn van de hagelbollen.

i63.tinypic.com/vq0cw0.jpg
©Twitter/Kathleen Bertrem Hagelbuien in Brugge.

Momenteel is het inderdaad aan het hagelen op verschillende plaatsen in West-Vlaanderen”, zegt weerman Frank Deboosere aan de VRT. “In de loop van de dag zullen er op verschillende plaatsen lokaal buien voorkomen. Dat kunnen buien met regen zijn, maar ook met hagel.” De buien zijn te vergelijken met “maartse buiten of aprilse grillen”, maar dan in november.

De reden voor de stevige buien? De koude bovenlucht: “De lucht op zo’n vijf kilometer hoogte heeft momenteel een temperatuur van -35 graden. De wind komt momenteel uit het Westen en dus van over zee. De combinatie tussen de koude bovenlucht en het warme zeewater speelt hier nu een rol.”

Bron: www.hln.be
Met een zomerwervelwind, is het weer ons goed gezind.
 
Jeroen
Heel Noord-Holland mag gaan krabben

Zet de wekker voor morgenochtend maar ietsje vroeger, want de temperatuur ligt vannacht rond het vriespunt en dat betekent: krabben!

imgnh.rgcdn.nl/c54c7010145a463598c39dbc23794fd1/opener/Foto-Shutterstock.jpg
© shutterstock

Komende nacht en de nacht daarna krijgen we te maken met lichte vorst en vorst aan de grond. "Dat wordt krabben geblazen", aldus NH-weerman Jan Visser.

Mensen die vroeg de weg op moeten, hoeven niet bang te zijn: echt glad wordt het niet. Enkel plaatstelijk kan er kans zijn op gladde wegen, paden en bruggen.

Na woensdag gaat de temperatuur weer omhoog en mag de ijskrabber omgeruild worden voor de paraplu. De temperatuur overdag wordt dan maximaal tien graden met kans op regen.

Bron: www.nhnieuws.nl/nieuws
Met een zomerwervelwind, is het weer ons goed gezind.
 
Jeroen
Koning winter dient zich aan: natte sneeuw op komst

Het extreem zachte weer van deze week slaat om. Morgen tikt de thermometer nog de 15 graden aan, maar het weekend wordt wisselvallig met hagel en zelfs natte sneeuw. ,,Het is de eerste zichtbare winter”, stelt meteoroloog Marco Verhoef van Weerplaza.

i67.tinypic.com/64fkph.png

Echte sneeuw is volgens Verhoef nog een brug te ver. ,,We krijgen een ‘natte flats’ en dan is het weer voorbij. Het blijft niet liggen, maar het zal wel zichtbaar zijn.” Hinder zullen we er niet van ondervinden. ,,Als de temperatuur ’s nachts rond het vriespunt ligt, kan de weg ’s ochtend wel vochtig zijn.”

Begin volgende week loopt de temperatuur weer op. In het midden van de week is er wel weer kans op een natte sneeuwvlok. ,,Als er wat valt is het binnen een vloek en een zucht weer weg”, voorspelt Verhoef.

Records
Met 15 graden zitten we morgen eerst dicht tegen de records aan. ,,Het datumrecord voor 23 november is 16,5 graden. Dat wordt waarschijnlijk niet verbroken, maar het scheelt dus maar weinig”, weet weerman Ben Lankamp.

Vrijdag en in het weekend keldert de temperatuur in een hoog tempo naar 7 graden. Heel ongewoon is dat volgens de meteorologen niet. Verhoef: ,,Het zijn dingen die bij de overgang van herfst naar winter horen. We zien het ook weleens in de zomer, dan daalt de temperatuur van 30 naar 23 graden. Dat is eenzelfde overgang."

’s Nachts ligt het kwik komende dagen meestal iets boven nul, maar een graadje vorst op een aantal plekken is niet uitgesloten. Het huidige weerbeeld zegt overigens nog helemaal niet over komende winter.

Bron: www.ad.nl
Met een zomerwervelwind, is het weer ons goed gezind.
 
Jeroen
Windhoos gespot boven Koekelare en dat is vrij uitzonderlijk. Frank Deboosere legt uit waarom

Even voor 15 uur vanmiddag werd boven de West-Vlaamse poldergemeente Koekelare een opvallende windhoos gespot.

i67.tinypic.com/2h88ead.jpg
© 4545/VRT

“Het is de eerste keer dat we zoiets zien, ongelooflijk”, vertellen Björn Vermeersch en Annelies Devos, die prompt een foto maakten. “De windhoos werd alsmaar groter en groter. Dit is toch wel spectaculair.”

Windhozen zijn vrij uitzonderlijk en ontstaan in een vochtige atmosfeer, zo legt weerman Frank Deboosere uit. “Bij een windhoos of tornado gaat het om een kolom lucht die snel rondwervelt en waarin zich grote drukverschillen voordoen. Zo ontstaat een soort draaikolk met een grote opwaartse kracht. De windhoos wordt zichtbaar omdat het bestaat uit fijne waterdruppels.”

Bron: www.hln.be
Met een zomerwervelwind, is het weer ons goed gezind.
 
Jeroen
Eerste sneeuw dit seizoen gevallen, meer guur weer op komst

Op verschillende plekken in het land is vannacht de eerste (natte) sneeuw gevallen. Onder meer de provincies Friesland, Utrecht, Drenthe en Zuid-Limburg hadden de primeur.

www.rtlnieuws.nl/sites/default/files/styles/landscape_2/public/content/images/2017/01/06/ANP-SNEEUW-SNELWEG.jpg
© ANP

Het KNMI kondigde code geel af voor verschillende delen van het land, maar die waarschuwing werd in de loop van de nacht weer ingetrokken. Hier en daar, vooral in het noorden van het land, was ook sprake van flinke hagelbuien.
Meer kou en nattigheid

De afgelopen winter viel de eerste sneeuw al op 8 november. Achter in de komende week wordt meer guur, winters weer verwacht. Voorlopig blijft het wisselvallig, zegt weervrouw Nicolien Kroon van Buienradar. "Vooral maandag en dinsdag is het regenachtig en krijgen we de zon bijna niet te zien."

Wordt het de eerste dagen nog een graad of 8, aan het eind van de week daalt de temperatuur naar een graad of 4. "Dat betekent dat de kans op winterse neerslag toeneemt", zegt Kroon.

Bron: www.rtlnieuws.nl
Met een zomerwervelwind, is het weer ons goed gezind.
 
Jeroen
IJzel mogelijk oorzaak van dodelijk ongeval in Doornik

i63.tinypic.com/3448706.jpg

In Doornik is deze ochtend een dertiger omgekomen bij een verkeersongeval. De man verloor omstreeks 7.30 uur de controle over het stuur en de auto kwam op de parking van een frituur terecht. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, was de 36-jarige bestuurder overleden.

Er loopt een onderzoek naar de precieze omstandigheden. Mogelijk slipte de auto door ijzel.

Bron: www.hln.be
Met een zomerwervelwind, is het weer ons goed gezind.
 
Jeroen
Hagelbuien zorgen voor gladde wegen in noordelijke helft Nederland

In de noordelijke helft van het land kan het plaatselijk glad zijn door korte felle hagelbuien. Volgens de ANWB zijn er zondag al verschillende ongelukken op de Nederlandse snelwegen gebeurd.

media.nu.nl/m/tnux04tanovl_wd640.jpg/hagelbuien-zorgen-gladde-wegen-in-noordelijke-helft-nederland.jpg
Foto: NU.nl/Ben Saanen

Op de A6 tussen Almere en Lelystad, de A7 Wieringerwerf richting Medemblik en op de A28 Ermelo richting Elspeet ondervindt het verkeer hinder door ongevallen.

Het KNMI waarschuwde in de nacht van zaterdag op zondag met code geel al voor gladheid. Diezelfde nacht vielen de eerste sneeuwvlokken van deze herfst. In onder meer Friesland, Utrecht, Drenthe en Zuid-Limburg werd natte sneeuw gemeld.

Ook zondag is er kans op natte sneeuw. Voor de komende week zijn meer winterse buien voorspeld.

Bron: www.nu.nl
Met een zomerwervelwind, is het weer ons goed gezind.
 
Spring naar forum: