Weer en Wind: Berichgeving herfst 2017
 
 
 
 
 
Bezoeker Status
 3,668,269 unieke bezoekers
 
» Gasten online: 9
» Leden online: 4
 
Satelliet + Buien/onweerradar
Bron: Weerslag
Temperatuur
Bron: Weerslag
Windkracht (bft)
Bron: Weerslag
Zicht
Bron: Weerplaza
Onderwerp bekijken
Weer en Wind » Weer algemeen » Algemeen weernieuws
 Onderwerp afdrukken
Berichgeving herfst 2017
Jeroen
Donderdag laatste nazomerdag voor herfst echt begint

Het blijft morgennamiddag meestal droog, maar her en der kan nog wat motregen vallen. De maxima liggen tussen 16 en 20 graden. Dat meldt het KMI. De bewolking blijft aanwezig in de nacht van vandaag op morgen, en ook dan kan er links of rechts wat gemiezer vallen. De minima schommelen tussen de 12 en 16 graden.

static0.hln.be/static/photo/2017/9/7/3/20170904062437/media_xll_9984243.jpg
© Thinkstock.

De dag begint morgen droog maar bewolkt. Plaatselijk kan er in de loop van de dag lichte regen vallen. Het wordt iets warmer, met maxima tussen 19 en 24 graden. Ook in de nacht naar woensdag blijft veel bewolking aanwezig en kan plaatselijk wat lichte regen vallen.

Een Atlantische depressie in de buurt van IJsland zorgt woensdag voor wisselvallig en winderig weer, met vooral in het eerste deel van de dag een aantal buien. Na de middag komen er weer meer opklaringen en wordt het vanaf het westen ook droger. Het is wel fris, met maxima van 13 tot 15 graden in de Ardennen en 16 tot 18 graden elders in het land.

Donderdag zorgt een zwakke wig van hoge luchtdruk tijdelijk voor wat rustiger weer, met minder buien en meer opklaringen. De maxima liggen tussen de 15 en 20 graden. In de loop van de avond en nacht trekt de wind opnieuw aan uit het zuidwesten, en gaat het regenen.

Vrijdag en zaterdag teisteren wind, regen en buien onze streken. Vrijdag is het zwaarbewolkt en kan het langdurig en soms hevig regenen, en zaterdagochtend trekt nog een regenzone voorbij. Daarna krijgen we nog een aantal buien te verwerken. De temperaturen schommelen tussen de 13 en 18 graden. Vanaf zondag krijgen we echt herfstweer.

Bron: www.hln.be
Met een zomerwervelwind, is het weer ons goed gezind.
 
Jeroen
Regenbuien zorgen voor wateroverlast bij station Zuid

De zware regenbuien hebben er vrijdag voor gezorgd dat de begane grond van station Zuid in Amsterdam is ondergelopen.

media.nu.nl/m/467x5irakwzj_wd640.jpg/regenbuien-zorgen-wateroverlast-bij-station-zuid.jpg
Foto: NU.nl/Puck Guldemond

Op beelden is te zien dat het water niet goed afgevoerd wordt, en reizigers zich noodgedwongen een weg banen door het water. De brandweer meldt aan NU.nl dat ze al meldingen hadden gehad over wateroverlast op het station, maar vooralsnog is de overlast niet erg genoeg om te pompen.

In andere delen van Amsterdam valt de wateroverlast mee. Volgens vervoersbedrijf GVB hebben tram- en buslijnen door de hele stad wel last van alle neerslag. De vertragingen lopen op tot 15 minuten.

media.nu.nl/m/6igxcevabhx3_wd640.jpg

Door de regenbuien staan er ook enkele files rondom Amsterdam. Op de A4 bij Amsterdam-Sloten is een rijstrook dicht door een ongeluk. Reizigers moeten hier rekening houden met vertraging. Ook op de A10 bij Duivendrecht is een ongeluk gebeurd, dit zorgt voor drie kilometer file. Twee rijstroken zijn hier dicht.

Weer
De VID verwacht dat er vrijdag lange files komen te staan door het weer, en raadt automobilisten aan 'de juiste verlichting te voeren'.

Het blijft vrijdag, en ook zaterdag, een groot gedeelte van de dag regenen. De maximumtemperatuur zal niet boven de 17 graden komen.

Bron: www.nu.nl
Met een zomerwervelwind, is het weer ons goed gezind.
 
Jeroen
Regen leidt tot drukste vrijdagmiddagspits van het jaar

De regen heeft geleid tot een extra drukke avondspits. Om 17.35 telde de VID een totaal van 350 kilometer file op de Nederlandse snelwegen. Daarmee was het de drukste vrijdagmiddagspits van het jaar tot nu toe. De ANWB telde op alle wegen files met een totale lengte van meer dan 600 kilometer.

nos.nl/data/image/2017/09/08/415857/xxl.jpg
De A12 van Utrecht naar Den Haag ANP

Vooral in een brede strook rond de lijn Rotterdam - Arnhem waren de files lang. Daar viel dan ook de meeste regen. Het regenfront trok langzaam van west naar oost over Midden- en Zuid-Nederland.

Er waren ook veel aanrijdingen. In Limburg waren er twee ongelukken op de A76 vanaf de grens naar Heerlen. Bij Utrecht gebeurde een ongeluk op de A12 richting Arnhem waardoor de verbindingsweg naar de A2 richting het noorden afgesloten was.

Ook op de N261 naar de Efteling stond aan het eind van de middag een file. Het Rode Kruis heeft daar een evenement.

Bron: nos.nl
Met een zomerwervelwind, is het weer ons goed gezind.
 
Jeroen
Flinke regenval dus zware spits voor de boeg

Het wordt de komende uren een natte boel in ons land. Op veel plekken in het land regende het rond het middaguur al flink, vooral in het westen. De regen houdt voorlopig nog wel even aan, waardoor de avondspits rekening moet houden met extra vertraging.

i63.tinypic.com/2qx40tx.jpg
De afgelopen weken stond het verkeer rondom Amsterdam al extra onder druk doordat de A10 West tijdelijk is afgesloten voor groot onderhoud. © anp

Met een middagtemperatuur van 14 of 15 graden is het vrij koel voor de tijd van het jaar. Er waait een westelijke wind, die landinwaarts matig is maar bij zee vrij hard.

De buien nemen in de loop van de avond af, als ze naar het zuiden trekken, meldt WeerPlaza. Morgen wordt het beter: er zijn minder buien en de wind blijft rustig. Het wordt dan zo'n 16 graden. In het weekend zijn de nachten koud, maar de zaterdag begint zonnig. Verder is het licht wisselvallig, schijnt geregeld de zon maar blijven we kans houden op een bui.

De VID meldt dat zij zich opmaken voor een zeer drukke donderdagavondspits. Door regen is de kans op ongelukken groter en groeien files sneller aan, dus zijn de dagelijkse files langer dan gebruikelijk. 'Daarbij is donderdag altijd een van de drukste dagen van de week op de weg, dus vertrek op tijd als je ergens moet zijn.'

Bron: www.ad.nl
Met een zomerwervelwind, is het weer ons goed gezind.
 
Jeroen
Vroege avondspits door regenachtig weer

Door het regenachtige weer is het donderdag al vroeg druk op de wegen. Om 16.15 uur staat er al 160 kilometer file. Normaal staat op dat tijdstip 40 tot 50 kilometer.

media.nu.nl/m/2izx861afasa_wd640.jpg/vroege-avondspits-regenachtig-weer.jpg
Foto: ANP

De Verkeersinformatiedienst (VID) verwacht daarnaast rond 17.15 uur, als de eerste forenzen op de weg gaan, een "explosieve" groei van de totale filelengte, met als gevolg een van de zwaarste avondspitsen van het jaar.

Rond 14:30 uur ontstonden al de eerste dagelijkse files. Dat is uitzonderlijk vroeg.

Vooral in de kustprovincies valt veel regen.

De A4 is bij het Brabantse Steenbergen afgesloten in zuidelijke richting. Er staat te veel water op de weg en daardoor is een ongeluk gebeurd, meldt de VID.

Bron: www.nu.nl
Met een zomerwervelwind, is het weer ons goed gezind.
 
jerry
Zware avondspits door regenweer: wegen rond Antwerpen en Brussel helemaal strop

Ten noorden van Antwerpen is de aansluiting van de A12 vanuit Antwerpen naar de R2 richting Beveren sinds 15 uur volledig afgesloten. Twee vrachtwagens gingen aan het slippen in het hevige regenweer. Eén vrachtwagen ging de middenberm in en werd opgetild. De andere vrachtwagen staat in schaar en verspert de hele rijbaan. De autosnelweg werd volledig afgesloten en vooral het havenverkeer ondervindt heel wat hinder. De takelwerkzaamheden zullen allicht nog een hele tijd duren.

static2.hln.be/static/photo/2017/16/8/5/20170914175406/media_xll_10008095.jpg

Op het knooppunt van de A12 ging een vrachtwagen aan het slippen. Hij belandde met zijn neus in de berm. © Marc De Roeck.

Het verkeer dat vanuit Antwerpen richting Liefkenshoektunnel en Beveren wil, moet op de A12 verder rijden tot in Stabroek, om daar de afrit te nemen en te keren richting R2. Het is op die A12 al aanschuiven vanaf Hoevenen. Ook op de Antwerpse ring richting Nederland is er sprake van een zware avondspits: aan het knooppunt Antwerpen-Noord is één rijstrook dicht door wateroverlast.

Bron:www.hln.be/
 
Spring naar forum: