Satelliet + Buien/onweerradar
Bron: Weerslag
Temperatuur
Bron: Weerslag
Windkracht (bft)
Bron: Weerslag
Pollenverwachting
Onderwerp bekijken
Weer en Wind » Discussie over het weer » Seizoensverwachting
 Onderwerp afdrukken
Herfst weer,kijkje Strato en Orkaan Irma.
Weatherman
Een merk waardige gebeurtenis in de stratosfeer lagen, waar een snelle en vroege activatie van de Polaire vortex plaats vind. in alle niveau's is dit zichtbaar. Zeker op de 100 hpa is een merkwaardige setting zichtbaar, die al vroeg invloed kan gaan hebben. Waarom nu de 100 hpa erbij pakken, terwijl we ruim zicht hebben ook op de andere niveau,s van de stratosfeer. het is namelijk zo, dat deze zich het dichtste bij de onderste luchtlagen van de Atmosfeer bevind, en heeft daarmee een grotere invloed op het luchtdruk systeem.

Een vroege Herfst setting met koel en actief Depressie weer komt er vanaf eind komende week er al in, met toenemende Storm kansen en een flinke bak met water. dit alles heeft nog weinig tot niks met het boven genoemde evenement te maken, maar gaat in de loop van September wel invloed hebben.

Ondertussen aan de andere kant van de Oceaan kan de Oost - kust van Amerika zich gaan opmaken voor een 2e ramp, na wat Orkaan Harvey in texas heeft aangericht, komt nu Orkaan Irma aan zetten. Irma is op het moment van schrijven een Category 3 orkaan, en valt onder MAJOR HURRICANE. Een MAJOR HURRICANE indicatie, krijgt een orkaan als de windsnelheden 110 MPH (Mijl per uur) en hoger zijn. Voor de komende dagen liegen de modell berekeningen er niet om, en een snelle wind toename word dan komende uren ook verwacht om Catergory 4 te gaan halen. De 5-7 daagse verwachting laat irma zelfs uitgroeien tot een heuze Category 5 orkaan, met een voorspellende kerndruk van 882 hpa in de 0z van GFS. De late ochtend run van GFS 06 is iets zwakker en komt met kerndruk van 888 hpa. Na verwachting zal Irma rond 9-10 September de Oost kust van de V,S bereiken als een volle Category 5 Orkaan.
Medewerker van weer en wind waar ik ondersteuning bied. Daar naast ben ik zelf nog beheerder van meteosanoord waar ook veel tijd in door breng.Smile
 
Web
Spring naar forum: