Satelliet + Buien/onweerradar
Bron: Weerslag
Temperatuur
Bron: Weerslag
Windkracht (bft)
Bron: Weerslag
Pollenverwachting
Onderwerp bekijken
Weer en Wind » Weer algemeen » Algemeen weernieuws
 Onderwerp afdrukken
Berichtgeving zomer 2017
RayZor
Zwaarbewolkt weer op komst met soms lichte regen of motregen

Vandaag wordt het zwaarbewolkt en kan er af en toe wat lichte regen of motregen vallen. De maxima schommelen tussen 16 graden in Hoog-België en 21 graden in het noordoosten. De wind waait zwak tot soms matig uit zuid tot zuidzuidoost. Dat meldt het KMI.

static1.hln.be/static/photo/2017/16/4/12/20170821081053/media_xll_9949917.jpg
© thinkstock.

De volgende nacht blijft het zwaarbewolkt met plaatselijk nog lichte regen of motregen. In het westen en het centrum van het land wordt het droger. Kans op vorming van nevel of mist. Minima tussen 11 en 15 graden. De wind wordt zwak, eerst uit zuidzuidoost, later uit veranderlijke richtingen.

Morgen begint grijs met nevel en lage wolken. Over de noordoostelijke helft van het land kunnen er nog enkele regendruppels vallen. 's Namiddags is het overal droog en vanaf de Franse grens trekt de hemel open. De maxima liggen rond 20 graden in de Hoge Venen en lokaal rond 25 graden in Laag-België. De wind is zwak en veranderlijk.

Woensdag wordt een mooie zomerdag met veel zon en enkele hoge wolkensluiers, en maxima tussen 24 en 28 graden. De wind waait zwak tot matig en ruimt van oost tot zuidoost naar zuidwest tot west.

Donderdag voert de westenwind frissere en vochtigere lucht aan. Het blijft overwegend droog met afwisselend zonnige perioden en stapelwolken. De maxima liggen tussen 19 en 23 graden.

Vrijdag zou een regen- en buienzone, eventueel met onweer, over het zuidoosten van het land trekken. Ten noorden van Samber en Maas zou het droger en zonniger blijven. De maxima liggen tussen 20 en 24 graden, bij een zwakke wind uit oost tot zuidoost.

Volgend weekend wordt ons weer bepaald door oceaanlucht die vanuit het zuidwesten tot westen over ons land stroomt. Het wordt gedeeltelijk bewolkt met kans op buien, en maxima in het centrum rond 24 graden.

Bron: www.hln.be Door: TT
 
Web
RayZor
Buien kunnen zonnige zomerdag verpesten

Het wordt vandaag een warme en eerst nog vrij zonnige zomerdag. Maar in de loop van de dag neemt de bewolking toe vanaf het westen en hier en daar kan een buitje vallen. Later in de Ardennen kunnen die buien wat actiever worden en is er kans op een donderslag. De maxima schommelen van 25 graden in de Ardennen tot 30 graden in de Kempen, zo meldt het KMI.

static0.hln.be/static/photo/2017/16/0/4/20170823063406/media_xll_9954724.jpg
© ADN Beeldredactie.

In de loop van dag komt er aan de kust een krachtige wind, met windstoten tot 50 kilometer per uur.

's Avonds en 's nachts wordt het rustig met opklaringen en wolkenvelden. Plaatselijk is er kans op vorming van nevel, bij minima tussen 10 en 12 graden in de Ardennen en tussen 12 en 15 graden elders.

Donderdag wordt het nog vrij mooi met maxima tussen 20 en 24 graden. Op de meeste plaatsen blijft het droog, al zijn aan de kuststreek en later nabij de Nederlandse grens enkele buien mogelijk.

Aan het einde van de week en in het weekend wordt het weer onstabieler met een grotere kans op een bui of een onweer. Het weekend wordt vrij warm met maxima van 23 tot 26 graden.

Bron: www.hln.be Door: redactie
 
Web
RayZor
Het blijft nog even zomer: weinig wind en veel zon

De (na)zomer zet nog even door. Het wordt vandaag 22 tot 28 graden. Voor morgen zijn de verwachtingen zelfs nog beter.

www.rtlnieuws.nl/sites/default/files/styles/landscape_2/public/content/images/2017/08/28/ANP-47476401.jpg
© ANP

In de ochtend komen er nog wat mistbanken voor, maar zodra die zijn opgelost wordt het zomers, meldt Buienradar?. De temperatuur loopt vanmiddag op tot 22 graden aan kust, 26 graden in het midden en 28 graden in het zuidoosten van het land. Er staat weinig wind.

Sluierbewolking
Morgen wordt het nog warmer. In het zuidoosten stijgt het kwik tot boven de tropische 30 graden. Toch wordt het waarschijnlijk geen officiële tropische dag. In De Bilt blijft de temperatuur waarschijnlijk op 28 of 29 graden steken. Later op de dag neemt de sluierbewolking toe.

Vanaf woensdag wordt het weer iets kouder. De verwachte temperaturen lopen uiteen van 25 graden in Limburg tot ongeveer 20 graden in de rest van het land. Vrijdag keert de zon terug, maar bestaat er ook kans op een bui.

Bron: www.rtlnieuws.nl
 
Web
RayZor
Tropisch warm vandaag, maar het venijn zit in de staart

Vandaag krijgen we mede dankzij een opstuw van zeer warme lucht een tropische dinsdag. Reeds vanaf de ochtendperiode krijgt de zon alle kansen om zich te laten zien. Dat heeft haar gevolgen op de temperatuur. Zo mogen we tegen het middaguur temperaturen noteren van 28 graden op heel wat plaatsen.

static0.hln.be/static/photo/2017/11/6/9/20170829000018/media_xll_9968874.jpg
© thinkstock.

In de namiddag wordt het nog een stukje warmer en overschrijden we op veel plaatsen de tropische grens van 30 graden. In de late namiddag neemt de kans op onweer over het westen van ons land toe, aldus weerdienst NoodweerBenelux.

Aan de voorzijde van een inactieve buienlijn wordt het in de loop van de namiddag tropisch warm. De maxima schommelen rond 25 graden aan de Belgische kust tot 32 graden in het uiterste noordoosten van ons land. De zon krijgt heel wat kansen om zich te laten zien. Met een UV-index van 5 is het dan ook aangewezen om tijdig te smeren.

static0.hln.be/static/photo/2017/1/9/6/20170828234759/media_xll_9968826.png
© Noodweer Benelux.

In de late namiddag neemt de kans op enkele onweersbuien toe vanuit Frankrijk. Verbonden aan een thermisch lagedrukgebied zal de inactieve buienlijn gaan activeren. Onder de diverse weermodellen is er nog wat onduidelijkheid, maar het westen van België maakt de meeste kans op enkele onweerachtige buien vanaf de vroege avondperiode.

Opvallend: door een vrij lage treksnelheid blijven de buien op éénzelfde plaats langer actief. Sommige weersprognoses berekenen tot 40 mm in een kortstondige periode. Indien er meerdere onweersbuien over dezelfde regio trekken, is wateroverlast niet uitgesloten.

static2.hln.be/static/photo/2017/4/16/2/20170828234837/media_xll_9968867.jpg
© wxcharts.eu.

De kansen op onweer blijven voornamelijk beperkt tot het westen van België en Nederland. Elders in de Benelux blijft het grotendeels droog en kan men genieten van een vrij warme zomeravond. De wind waait gedurende de periode meestal zwak uit zuidelijke richtingen.

Bron: www.hln.be Door: redactie
 
Web
RayZor
Regen en ongelukken leiden tot vertraging op de wegen

Het verkeer op de Nederlandse wegen heeft woensdagochtend flink last van de regen. Veel kleine ongelukken leiden op diverse plekken tot vertragingen en files.

media.nu.nl/m/csix0nja1zqb_wd640.jpg/regen-en-ongelukken-leiden-vertraging-wegen.jpg
Foto: ANP

Op de A2 zijn twee grote knelpunten. Door een ongeluk op de weg richting Eindhoven bij Echt is de weg afgesloten. Verkeer moet via de af- en oprit worden omgeleid. Hierdoor stond er rond 7.30 uur 8 kilometer file. Deze situatie duurt zeker tot na de ochtendspits.

Op de verbindingsweg tussen de A2 en de A12 bij het knooppunt Oudenrijn is een vrachtwagen tussen twee palen van een viaduct doorgeschoten. De weg is afgesloten. Dit leidt op de A12 richting Den Haag tot een kijkersfile van meer dan 11 kilometer.

Ook op de A4 richting Amsterdam is het bovengemiddeld druk. Tussen het Prins Clausplein bij Den Haag en Hoogmade rijdt het verkeer stapvoets. Bij Sloten is één rijstrook afgesloten, wat ook een flink oponthoud veroorzaakt. Een andere lange file staat op de A7 tussen Hoorn en Den Oever. Hier is een stuk weg afgesloten door een geschaarde vrachtwagencombinatie.

Code geel
Het KNMI geeft code geel afgegeven voor de provincies Friesland, Noord-Holland en Zuid-Holland. Een groot regenfront veroorzaakt bijna twee dagen lang heel veel neerslag in grote delen van Nederland. Lokaal kan binnen een etmaal 50 millimeter regen vallen, wat gelijk staat aan de halve maandsom die normaal valt in augustus.

De regen zal woensdag vooral het noordwesten van het land treffen. Het zuiden en zuidoosten van Nederland krijgen pas woensdag aan het eind van de dag te maken met regen.

Bron: www.nu.nl
 
Web
RayZor
Verkeersproblemen door heel veel regen, ook avondspits wordt nat

Er valt vandaag heel veel regen, en dat was vanochtend al te merken in de spits. Om 7.00 uur stond er al ruim 100 kilometer file, tegen 15 kilometer op een normale woensdag. Rond Utrecht is sprake van een verkeersinfarct.

www.rtlnieuws.nl/sites/default/files/styles/landscape_2/public/content/images/2017/08/30/ANP-13716391.jpg
Archieffoto © ANP

Het verkeersinfarct is ontstaan door een combinatie van slecht weer en een geschaarde vrachtwagen op de A12. Volgens de ANWB is er geen doorkomen aan. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers Utrecht te mijden.

Natte avondspits
In het westen en noorden kan vandaag 40 tot 50 millimeter regen vallen en lokaal zelfs meer. Ook in het oosten en zuidoosten vallen buien, soms met onweer, maar daar laat de zon zich ook zien.

Ook het verkeer in de avondspits kan last hebben van de regen, zegt weervrouw Nicolien Kroon van Buienradar. "De avondspits wordt gewoon nat. Het regengebied blijft de hele dag in het zuidwesten, westen en noorden."

De temperatuur loopt vandaag flink uiteen: van zo'n 18 graden in het grijze en natte westen, tot mogelijk 28 graden in het zuidoosten. Morgen is er ook kans op een paar buien, maar dan is het beduidend droger.

Bron: www.rtlnieuws.nl
 
Web
Jeroen
Randstad maakt zich op voor zware avondspits met regen

Het verkeer moet woensdag rekening houden met een rommelige avondspits. De kans is groot dat de regen, net als in de ochtend, voor oponthoud en ongelukken gaat zorgen.

media.nu.nl/m/k4ux41ha8mjr_wd640.jpg/randstad-maakt-zich-zware-avondspits-met-regen.jpg
Foto: NU.nl

Het KNMI heeft een code geel afgegeven voor de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Friesland vanwege de regen. Dit betekent dat weggebruikers alert moeten zijn op gevaarlijke situaties.

Veel problemen die zich in de ochtendspits voordeden, zijn inmiddels opgelost. Het verkeersinfarct rond de stad Utrecht, het gevolg van een ongeval met een vrachtwagen op een verbindingsweg tussen de A2 en de A12, is verdwenen.

Op de A7 bij Medemblik ondervindt het verkeer tot pakweg 16.00 uur nog wel hinder van een ongeval eerder op de dag. Hulpdiensten zijn hier nog druk bezig met het opruimen van de weg.

Ringweg A10
Ook verwacht de Verkeersinformatiedienst (VID) in de avondspits een heikele situatie op de A10 rond Amsterdam. Een deel van de westelijke rondweg is afgesloten vanwege werkzaamheden. Hierdoor stond er bij de Nieuwe Meer om 14.30 uur een file van 2 kilometer.

In de ochtendspits stond er op de Nederlandse wegen ruim 200 kilometer file, vijf keer meer als normaal op woensdagen in augustus het geval is.

50 Millimeter
Een groot regenfront veroorzaakt bijna twee dagen lang heel veel neerslag in grote delen van Nederland. Lokaal kan binnen een etmaal 50 millimeter regen vallen, wat gelijk staat aan de halve maandsom die normaal valt in augustus.

De code geel loopt donderdag voor de ochtendspits af. De kans lijkt klein dat het verkeer dan nogmaals last gaat hebben van de regen.

Bron: www.nu.nl
Met een zomerwervelwind, is het weer ons goed gezind.
 
RayZor
Laatste vakantiedag valt in het water, maar eerste schoolweek begint droog

Vanochtend start zwaarbewolkt met lichte regen in het oosten en nog tijdelijk in het centrum van het land. In het westen is het daarentegen droog met opklaringen die zich in de loop van de dag uitbreiden naar het oosten. In de namiddag komen er vanaf het westen opnieuw meer wolken en kunnen er enkele buien vallen. De maxima liggen tussen 14 graden in de Hoge Venen en 20 graden in de Kempen. De wind waait matig uit west tot noordwest en zwakt op het einde van de dag af. Dat meldt het KMI.

static3.hln.be/static/photo/2017/13/2/8/20170831063449/media_xll_9974633.jpg
© thinkstock.

Vanavond sterven de buien uit en deze nacht wordt het rustig en droog met op vele plaatsen opklaringen. Vooral in de kuststreek is er nog wel een kleine kans op een bui. Er kan ook nevel en mist gevormd worden. De minima liggen tussen 8 graden in de Hoge Venen en 11 of 12 graden in het centrum.

Fris en wisselvallig
Morgen wordt het wisselvallig met opklaringen, bewolkte perioden en enkele buien, die na de middag waarschijnlijk talrijker en heviger worden. Een plaatselijke donderslag is dan ook niet uitgesloten. De maxima liggen tussen 15 graden in de Hoge Venen en 20 graden in de Kempen.

Zaterdag verwacht het KMI weinig verandering. Het blijft vrij fris en wisselvallig met soms enkele buien, mogelijk met een donderslag. Maxima tot 19 graden bij een zwakke noordenwind. Zondag is er nog kans op buien. Die kans lijkt het grootst voor het oostelijk deel van het land. Maxima tussen 15 en 20 graden.

Volgende week droog weer
Maandag profiteren we van een hogedrukwig boven de Noordzee. We krijgen droog weer met brede opklaringen en maxima die plaatselijk net boven de 20 graden uitkomen.

Dinsdag en woensdag neigen de verwachtingen naar een droog weerbeeld. De regenzones zijn echter wel niet veraf en liggen boven Duitsland. Het is wisselend bewolkt, met meer bewolking in het oosten. Maxima tot 21 of 22 graden.

Bron: www.hln.be Door: redactie
 
Web
RayZor
Viaduct A10 West ondergelopen na werk aan de weg voor betere afvoer: 'Ongelukkig toeval'

In de tunnel bij Bos en Lommer, waar de werkzaamheden aan de A10 West klaar zijn, moesten automobilisten gisteren toch weer op de rem. Door grote wateroverlast dit keer. Dat is opvallend, want de verbetering van de afvoer van het regenwater was juist een van de werkzaamheden.

at5.s3-eu-west-1.amazonaws.com/data/cache/at5/basedata/pf_image/333010314-c8424df9.jpg
Foto: inter Visual Studio

Een woordvoerder van Rijkswaterstaat noemt het 'een ongelukkige samenloop van omstandigheden'. Twee rijstroken waren dicht.

De boosdoener was volgens Rijkswaterstaat een defecte pomp. De storing is verholpen, maar er wordt nog wel getest of de pomp goed werkt. De woordvoerder: 'Daar hoeft de weg gelukkig niet extra voor afgezet te worden, dat kan binnen de afzetting die er nu nog is voor de werkzaamheden.' Het gaat niet om een nieuwe pomp, hij deed al een tijdje dienst bij de A10 en zou nog niet aan vervanging toe zijn.

Oke, zo erg als in Houston is het niet. Wel gevaarlijk, daarom nog 2 rijstroken dicht op #A10 > De Nieuwe Meer bij Sloterdijk. (@NHNieuws) pic.twitter.com/nTV1T8UpuF
— VID (@vid) August 30, 2017


Sinds 24 juli en nog tot 4 september is Rijkswaterstaat bezig met groot onderhoud aan de A10 West. Onder meer het asfalt wordt vervangen. Na de werkzaamheden heeft de A10 West volgens Rijkswaterstaat de komende 10 jaar geen groot onderhoud meer nodig.

Bron: www.at5.nl
 
Web
RayZor
Zomer 2017 kenmerkt zich door wisselvalligheid

De zomer werd dit jaar gekenmerkt door wisselvalligheid. Volgens de weerbureaus KNMI en Weerplaza was juni extreem warm, gevolgd door veel regen in juni en lage temperaturen in augustus.

media.nu.nl/m/5zsxwmyadvfl_wd640.jpg/zomer-2017-kenmerkt-zich-wisselvalligheid-.jpg
Foto: NU.nl/Burry van den Brink

Vrijdag is het einde van de zomer en het begin van de meteorologische herfst. De verwachting is dat het vooral in de nachten koud gaat worden, mogelijk tot aan het vriespunt.

De gemiddelde temperatuur over de drie maanden juni, juli en augustus komt uit op 17,7 graden. De gemiddelde temperatuur van een Nederlanse zomer is 17 graden en dus is er sprake van een warme zomer.

Dit is vooral te danken aan de maand juni. "Niet eerder sinds het begin van de metingen in 1901 was het zo warm in juni", aldus Weerplaza.

YouTube Video


Tropisch
De warmste dag werd volgens het KNMI gemeten op 22 juni in Arcen. Het werd die dag 35,2 graden. Eelde had met 2,9 graden op 1 juni de laagste temperatuur van deze zomer. In totaal waren er twee landelijke tropische dagen en in het zuidoosten van Nederland zijn plaatselijk op zeven dagen tropische temperaturen gemeten.

Vlissingen was volgens het KNMI deze zomer de zonnigste plaats van Nederland met 700 uur zon.

Natte zomer
Volgens Weerplaza was het niet alleen warme, maar ook een natte zomer. In het hele land viel in de zomermaanden gemiddeld 250 millimeter tegen 225 millimeter normaal. Het KNMI spreekt van 245 milimeter.

"Vooral in Groningen was het nat met ruim 300 millimeter", aldus meteoroloog van Weerplaza Wilfred Janssen.

Bron: www.nu.nl
 
Web
Spring naar forum: